1 9 72 óta

Köztisztasági Egyesülés


1972 óta a közös érdek képviseletében


A Köztisztasági Egyesülés a magyarországi települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltató szervezeteket és e tevékenységhez kapcsolódó gyártó,- forgalmazó cégeket tömörítő szervezet.

Bemutatkozás

Partnereink

Hírek, információk

Gazdasági vezetők továbbképzése 2022. november

A hosszú évekre visszamenőleg nagy érdeklődés mellett Velencén zajló rendezvények sorozata a korábban megszokottaktól eltérően idén is áttevődött az online felületekre.

A tavalyi gyakorlathoz hasonlóan az alábbiakban közöljük az eredeti terveknek megfelelő előadások – szerzők által - részünkre megküldött változatát.


Gazdasági vezetők továbbképzése 2021. november

A hosszú évekre visszamenőleg nagy érdeklődés mellett Velencén zajló rendezvények sorozata ebben az évben a koronavírus III. ütemének berobbanása miatt megszakadt.
Az alábbiakban közöljük az eredeti terveknek megfelelő előadások - szerzők szerzők által - részünkre megküldött változatát.


Közszolgáltatási kerekasztal - hulladékgyűjtő udvarok

"A 2021. szeptember 15-én  tartott, a hulladékgyűjtő udvarokról szóló Közszolgáltatási Kerekasztal beszélgetés előadás anyagai"

 


2021. évi iparfejlesztési támogatás

"2021. évi iparfejlesztési támogatás

Az ITM a termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztési egyedi támogatás elnyerésére tájékoztatót tett közzé.

Az egyedi támogatási kérelmek benyújtásának határideje 2021. október 21.

A tájékoztató és a támogatási kérelemhez szükséges feltételek az alábbi honlapon elérhetők:Kezdőlap - Hírek (szelektivinfo.hu)

http://www.szelektivinfo.hu/kezdolap/8-magyar/hirek/920-tajekoztato-a-2021-evi-termekdijkoteles-termekekbol-keletkezo-hulladekokkal-kapcsolatos-hulladekgazdalkodasi-iparfejlesztesi-egyedi-tamogatasokrol"


Kúria Önkormányzati Tanácsának a Köf. 5026/2020/4. számú határozata

Kúria Önkormányzati Tanácsának hulladékgazdálkodást érintő döntése


A köztársasági elnök alkotmánybírósági indítványa a hulladéktrövény módosításának felülvizsgálatára

Áder János köztársasági elnök úr az Alkotmánybírósághoz fordult a múlt héten elfogadott, az egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat (száma: T/13958). Ht. módosításáról szóló egyes szakaszainak felülvizsgálata és hatályon kívül helyezése tárgyában.
A beadvány az alábbiakban olvasható.